Doorgaan naar inhoud
Voor 15:00 uur besteld zelfde dag verzonden
Voor 15:00 uur besteld zelfde dag verzonden
Hoe krijg je een knoop uit je ketting?

Hoe krijg je een knoop uit je ketting?

Als sieradenlover heb jij waarschijnlijk jouw sieradenkistje vol zitten met allerlei oorbellen, armbanden, ringen en kettingen. Een welbekende struggle die daarbij komt kijken is dat jouw kettingen dan wel eens in de knoop komen te zitten. Super vervelend natuurlijk, dus daarom heeft My Jewellery heeft een aantal manieren om je ketting uit de knoop te halen voor je op een rijtje staan. Lees snel verder!

Naald

Je hebt vast wel eens geprobeerd je ketting uit de knoop te halen met je vingers. Waarschijnlijk ben je er toen achter gekomen dat dat zo gemakkelijk nog niet is! Pak er daarom een dun, maar stevig voorwerp bij, zoals een naald of een veiligheidsspeld. Je hoeft de naald nu alleen nog maar door het midden van de knoop te halen. Beweeg de naald rustig heen en weer en je zult merken dat de knoop los begint te komen. Nu kun je de knoop verder losmaken met je vingers. Zo gemakkelijk kan het zijn!

Olie

Een andere manier om jouw knoop los te maken is met olie, zoals babyolie of olijfolie. Net wat je in huis hebt! Druppel voorzichtig wat olie op de knoop van je ketting en masseer het met je vingertoppen in. De knoop komt nu als het goed is wat losser te zitten. Mocht het nu nog niet lukken, dan kun je proberen de knoop verder los te maken met een naald, zoals in de vorige stap beschreven.

Baby poeder

Tenslotte kun je jouw sieraad ook nog uit de knoop halen met baby poeder. Breng wat poeder aan op de knoop en masseer het weer voorzichtig in. Wanneer je merkt dat de knoop wat losser komt te zitten kun je hem gemakkelijk losmaken met je vingers of met een naald.

Maak je gebruik van de baby olie of baby poeder methode? Vergeet je sieraden dan natuurlijk niet schoon te maken. Lees in onze blog 'hoe maak ik mijn sieraden schoon op de juiste manier?' hoe!